Felolvasóest Szent László király tiszteletére

A Magyar Emlékekért a Világban Közhasznú Egyesület (MEVE) félévzáró estjén a Magyarság Háza Deák-termében tartottak irodalmi felolvasóestet az örökös Nagymesterünkről, Szent László királyról elnevezett emlékév tiszteletére rendtársaink: Varga Balázs CSR és Winkler Márton CSR.

A megjelenteket Dr. Horváth Sándor c. egyetemi tanár, a MEVE elnökségi tagja köszöntötte, majd Dr. Török József egyháztörténész professzor tartott vetítéssel egybekötött előadást: Szent László a lovagkirály címmel.

Rendtársaink a prezentációt követően tartották meg felolvasóestjüket, melynek végeztével Nagymesterünk, Dr. Ferencz Csaba mutatta be a közönségnek a Lovagrendet, kitérve arra is, hogy Szent István király 1017-ben alapította az első ispotályokat és zarándokházakat Jeruzsálemtől Rómáig, amelyekből később, a XII. század közepén megalakult a Cruciferi Sancti Stephani Regis.

Örömteli, hogy rendtársaink a közönség soraiból újabb felkéréseket kaptak felolvasóestek megtartására, amelyeknek természetesen szívesen tesznek eleget a jövőben, a Kapisztrán Szent János Országjárás keretében.

Christus vincit!

unnamed

[metaslider id=4332]

unnamedEddigi felolvasóestjeink

Székesfehérvár – országjárás –

 Comments are closed.