Püspökké szentelés és érseki beiktatás a gyulafehérvári Főegyházmegyében

Kovács Gergely érsekA gyulafehérvári Főegyházmegyéhez több szállal is kötődő Lovagrendünk egy hat fős – Erdélyi – és Központi Csoport 3-3 fő – delegációval tette tiszteletét dr. Kovács Gergely kinevezett érsek püspökké szentelési avatásán és érseki beiktatásán. A Rend és Tagjai által felvállalt Márton Áron Imakilenced pénteki 3. alkalmának imáit és a könyörgést a delegáció Központi csoportjának tagjai a Szent Mihály székesegyházban végezték. Előzetes érsekségi bejelentkezés alapján a rendi delegációt nagytiszteletű Márton Áron püspök sírja mellé irányították. Itt a Szuverén Máltai Lovagrend Erdélyi csoportjával együtt foglaltunk helyet a Mária-oltár – a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére emelt, a kígyó fejét eltipró Győztes Immaculata alakjával – előtt.

A szentelési és beiktatási szentmise után az Isteni Gondviselésnek köszönhetően személyesen volt lehetőség átadni az érsek atyának összeállított szerény ajándék figyelmességet.

https://ersekseg.ro/hu/content/kovacs-gergely-ersek-koszono-szavai-puspokszentelesen

https://www.magyarkurir.hu/hirek/a-ti-szeretetekre-bizom-ot-puspokke-szenteltek-es-beiktattak-erdely-uj-erseket-kovacs-gergelyt

https://www.magyarkurir.hu/hirek/erdo-peter-biboros-megindito-koszonto-szavai-kovacs-gergely-gyulafehervari-erseknek

unnamed

[metaslider id=”10027″]

unnamedComments are closed.