Élő Betlehemi Béke Láng a Szent István bazilikában

Advent 4. vasárnapjának előestéjén az esti mise kezdetén, cserkészek közreműködésével érkezett meg az élő Betlehemi Béke láng a Szent István Bazilikába.

Nehéz szavakkal is megtestesíteni mindazt, amit a keresztény hívők számára a kis Láng jelent, de leírni is nehéz azt a megrendítő érzést, amelyet akkor érez az ember amikor belegondol abba, hogy a Megváltó születésének helyén a betlehemi barlangistállóban talán a legegyszerűbb-legszegényebb emberek, a pásztorok és az első keresztények évezredeken át őriztek egy törékeny kis Lángot, amely azóta a Világ Világosságát jelképezi, és amelyet Böjte Csaba atya szavaival élve  nem adhatunk át úgy, hogy a fénye be ne ragyogja arcunkat. A Lángocskát melynek parányi és törékeny fénye jelképezi az örök Evangéliumot. Az Osztrák Cserkészek a Születés Bazilikából hozzák el az Élő Lángot.
Idén Salzburgba érkezett a Láng és indult tovább lángról lángra adva a világ minden tájára. Hazánkba december 12-én reggel érkezett, Hegyeshalomnál vette át az Osztrák Cserkészektől a Magyar Cserkész Küldöttség, majd a délutáni órákban érkezett meg a budai Magyar Szentek Templomába, ahol ünnepi keretek között kelt útra az egész Kárpátmedencébe a békesség, a remény, az összetartozás és a szeretet Lángocskája.

A Dodó és a Csibészek cserkészőrs Snell György püspök atya korábbi kérésére hozta el a Lángot idén is a Bazilikába, ahol a Szent István Lovagrend delegációjával együtt fogadták a Lángot, majd a szentmise elején Imre atya erről gyújtotta meg az adventi koszorú 4. gyertyáját, illetve a szentmise végén a cserkészek és a Rend tagjai a Lángról meggyújtott mécseseken keresztül juttatták el azt a családokhoz. A cserkészcsapat és a rendi delegáció ezután a kis Lángról meggyújtott mécseseket helyezett el Snell Gyuri atya sírhelyénél.

A felemelő eseményt egy szerény agapé zárta a Mária teremben.

a 148. és 270. Cserkészcsapatok és a Szent István Lovagrend

További fotók: https://photos.app.goo.gl/RFMbZg6e66Xk9wLY8

 

 Comments are closed.