Szent István Lovagrend adománya a magyarfalusi Csángómagyaroknak

Kedves Barátaink!

Örömmel számolhatunk be arról, hogy a 2021. év januárjában indított gyűjtésünk során kapott tárgyi adományokat és a pénzadományból vásárolt termékeket 2021. május 22-én, szombaton Magyarfaluban átadtuk a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége elnökének, Pógár Lászlónak, aki munkatársaival szétosztja azokat az ott élő családok között.

Tárgyi adományként tartós élelmiszer, iskolaszerek, higiéniai termékek, tisztítószerek és egy LEXMARK lézer nyomtató érkezett hozzánk, az összegyűlt pénzbeli adományokból, melynek összege 677 500,- Ft, 925 RON és 60 Euro, egy CANON G2420 típusú festéksugaras nyomtatót, festék patronokat, fénymásoló papírt és további tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, tisztítószereket vásároltunk. Az adományok elszállításához egy budaörsi vállalkozó, Szatmáry Zsolt térítési díj nélkül rendelkezésünkre bocsátott egy gépjárművet. A távolság miatt az utat két nap alatt tettük meg, a szállást Hargitafürdőn a Simó házaspár biztosította panziójában.

Magyarfaluban a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének tanítói, Kiss Annamária és Kiss Csaba fogadtak minket, az átadást követően a gyermekek az általuk betanított előadással, versmondással, történetek elmesélésével, énekkel és tánccal tették számunkra emlékezetessé ezt az eseményt. Magyarfaluban 139 (3-14 év közötti) gyermek vesz részt délutánonként a magyar nyelvű foglalkozásokon, hétvégén a szülők és nagyszülők számára szerveznek programokat. Munkájukat két óvónő és Néne Klára, a hagyományok őrzője és tanítója segíti.

Hálásan köszönjük minden adományozónak, hogy felajánlásával hozzájárult a Magyarfaluban élő családok megsegítésére indított gyűjtésünkhöz!

 

—— O ——

Köszönőlevél érkezett Magyarfaluból, az adománygyűjtést kezdeményező Nagy Gábor Emmanuel atya rendtársunk részére.

“Tisztelt Pap bácsi!


Reméljük hogy jól van és minden rendben van önnel!
Köszönetünket szeretnénk kifejezni a hétvégi adományozás közbenjárásáért.
Nagyon sok mindent kaptunk nem túlzok ha azt mondom, hogy az eddigi évek legminőségibb adományát kaptuk.
Sajnáljuk, hogy ön nem lehetett itt.
Bízunk benne, hogy még lesz lehetőségünk találkozni itt Magyarfaluban.
Minden jót kívánunk!
Üdvözlettel: Annamari,  Csaba  és Zalán”

 

unnamed

[metaslider id=”10549″]Comments are closed.