Mindszenty zarándoklat Esztergom

„Emberileg nézve Mindszenty számtalan vereséget szenvedett, végül mégis győzedelmeskedett minden hazugság, minden testi és lelki erőszak, emberi alkudozások fölött. Az ő példáját szemlélve engedjük, hogy ilyen legyen az életünk és a hitünk, melyben arra vagyunk hivatva, hogy minden nap ellene mondjunk a bűnnek, a kísértéseknek és Istennek kimondva igenünket megerősödjünk egyházi és nemzeti hitünkben.”

1991 óta májusban összegyűlnek a magyar katolikus közösség, Mindszenty bíboros tisztelői – anyaországi és a határon túlról érkezett egyházi és világi méltóságok, gyalogos és biciklis zarándokok, intézmények, szervezetek, egyesületek és szerzetesrendek képviselői az Esztergomi Bazilikában, Magyarország legnagyobb templomában.
A szentbeszédet Francesco Moraglia velencei pátriárka mondta. Örömét fejezte ki, hogy a magyar hívő közösséggel együtt emlékezhet Mindszenty József bíborosra, aki a bazilika altemplomában nyugszik.

A szentmisén a Mindszenty József boldoggá avatásáért szóló imádságot Habsburg Lotharingiai Mihály főherceg, a Kardinal Mindszenty Stiftung és a Magyarországi Mindszenty Alapítvány elnöke mondta el.
A zarándoklaton Rendi delegáció vett részt.
Fotóalbum: https://photos.app.goo.gl/NZp8RkanL7ntgnQr6Comments are closed.