Karácsony Magyarfaluban

Kedves Barátaink, Támogatóink!

Örömmel számolhatunk be arról, hogy a Magyarfaluban élő gyermekek részére rendezett gyűjtésünk során befolyt összegből vásárolt karácsonyi ajándékokat 2021. december 19-én, vasárnap átadtuk a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) által szervezett foglalkozásokon résztvevő óvodásoknak és iskolásoknak (140 fő). A gyermekeknek életkoruk és nemük szerint különböző csomagokat állítottunk össze, melyeket egy ünnepi műsor keretében adtunk át. Az ünnepségen Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkára (online) és Pogár László, az MCSMSZ elnöke mondott köszöntő beszédet. Ezt követően az iskolás korú gyermekek karácsonyi énekeket és betlehemes játékot adtak elő. A járványhelyzet miatti korlátozások következtében a harmadikosnál fiatalabb korosztály nem vehetett részt személyesen az eseményen, ők másnap vehették át a csomagokat a pedagógusoktól. A személyre szóló ajándékokat szaloncukorral és naranccsal is kiegészítettük.

A gyűjtés során külsős személyektől 267.500 Ft érkezett a Rend számlájára. Ezt az összeget kiegészítve összesen 600.000 Ft értékben vásároltunk játékot, filctollat, édességet, tisztálkodószereket és narancsot. Ezen felül a Katolikus Karitász – Écsy Gábor atya jóvoltából –   édességgel, tisztálkodó- és tisztítószerekkel támogatta a jótékonysági akciónkat. Az adományok szállítását a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkára, Langerné Victor Katalin tette lehetővé a szállítóeszköz és üzemanyag biztosításával.

A karácsonyi ajándékok átadását Kiss Annamária és Kiss Csaba pedagógusok által megtanított énekeket és betlehemest előadó gyerekek tették meghitté és hozták közel a Megváltó-várás ünnepét.

Hálásan köszönjük minden adományozónak, hogy felajánlásával hozzájárult a Magyarfaluban élő gyermekek ünnepének szebbé tételéhez és kívánjuk, hogy Karácsonykor átélhessék azt az örömöt, amit a gyermekek éneke olyan hitelesen közvetített.

Fotók: https://photos.app.goo.gl/wyTExZicUrsarr2K8
Magyar Kurír katolikus portál:https://www.magyarkurir.hu/hirek/karacsonyi-adomany-csangofoldi-magyarfalunak
Magyarfaluban készült kisfilm: https://drive.google.com/file/d/1y7qze9-OoM_Q4yGTf_MzuNUt81K8ZrnX/view?usp=sharing

Áldott, békés Karácsonyt kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 Comments are closed.